Orígens

Costa tornar a la vida real després d’un dies en el paradís, però poc a poc tots anem trobant de nou els nostres ritmes, els nostres tempos i els nostres espais. I amb la “normalitat” han tornat els pensaments profunds del Joanet, un dels més reacis a tornar ja a la vida anterior.
“Si el nostre orígen és sempre una cèl·lula, on es va quedar aquesta primera?”, pregunta, agafant-me com sempre distreta o ocupada.
“Vull dir que quina part del nostre cos és la primera que es va formar, i per tant el nostre orígen?”.
No m’ho penso gaire, estic distreta i ocupada,  i li dic : “el cervell, clar”. “Com ho saps, mama?”. Pillada. No ho sé, però volia pensar que és el cervell i ara no sé ben bé perquè. Potser he pensat que la primera cèl·lula ha de ser una de molt intel·ligent per a partir d’ella sola poder crear tot un èsser. Però ben mirat, i ara que he tingut un temps per pensar-m’ho, crec que la primera hauria d’estar al nostre cor, pel principi mateix de la vida (intel·ligent o no).

“Be, no ho sé Joanet, ara em fas dubtar” (encara que conec a molts que la seva primera cèl·lula es va quedar en parts pocs nobles…)
“Veus mama? això sí que seria una bona investigació: poder saber en quina part del nostre cos es va quedar la nostra primera cèl·lula!”.
No sé si saber-ho ens seria útil, però hi ha tantes recerques inútils pagades per institucions públiques de gran prestigi, que aquesta no m’ho sembla tant. Potser seria un fet que es podria heretar, que podríem posar en els nostres currículums o que podríem fer servir fins i tot per lligar…

Gràcies Joanet per fer-me pensar en coses en les que jo mai pensaria si no fos per tu!

One thought on “Orígens

  1. Estás que te sales. Vaya dos entrada guapas que has escrito.
    Por cierto, yo estoy convencido de que la primera célula viene de ahí, de la parte más noble (y no menos noble, como dices. ¡Cuánto daño no han hecho los curas, y las monjas…!). Los ingenieros nos enseñan que para producir lo primero es fabricar la máquina que produce. Pues eso 😉

    La religión resuelve muy eficazmente estos problemas existenciales y científicos, pero claro…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s