Fugida endavant

Porto dies suspirant molt. Tant, que a vegades tant d’aire m’ofega. Em passa sovint. Per sort barrejo suspirs d’alegria amb els tristos, els d’esperança amb els de desesperació, els d’il·lusió amb els decepcionants… Sé el que m’amoïna i amb el temps he trobat el meu sistema per sortir el més il·lesa possible d’aquests moments.

El sistema combina dues tècniques. La primera és la tècnica de l’esborrador. Bàsicament consisteix en esborrar de la meva ment allò que em neguiteja. Així de fàcil. Pinto de blanc aquell moment, aquell mal gest, aquelles paraules que m’han dolgut, aquella notícia que no m’ha agradat. Blanc i net com si res no hagués passat. Amb aquesta tècnica aconsegueixo apaivagar en primera instància als jinets vengadors i destructius del meu caràcter (que el tinc). I com que el temps ho cura tot… així li guanyo temps al meu neguit, a la meva tristor, a la meva contrarietat.

La segona tècnica (la primera no és efectiva per sí sola i només serveix de preparació per a la segona) l’he anomenat  tècnica de la fugida endavant, que consisteix en posar entre parèntesi el blanc de l’esborrador i alimentar  la meva ment amb  sentiments i pensaments d’aquells que em reconforten. Rellegir Neruda és bàsic en aquesta tècnica, com ho és escoltar bona música o llegir diàlegs com aquest:

“…
– Que pasa?
– Nada.- contestó él rodeándola con los brazos.
– Has suspirado.
– Me gustaría haber avanzado más de lo que lo he hecho.
Ella se acurrucó a su lado.
– Conozco ese sentimiento. Pero, ¿no avanzamos a trompicones? Durante mucho tiempo no ocurre nada y, de repente, experimentamos una sorpresa, tenemos un encuentro, tomamos una decisión, y ya no somos los mismos de antes”
Mentiras de verano. Bernhard Schlink

pd. Felicitats Vinyet. Un gran treball aquest video.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s